top of page
PHOTO-2022-04-20-16-33-12.jpeg

Code Rood
Familiecounseling

Ik heet Esther Ras en ben 45 jaar. Ik ben ervaringsdeskundige. Als moeder van een zoon met verslavingsproblematiek en een ex partner met middelenmisbruik weet ik hoe een verslaving tekeer kan gaan binnen je leven. In mijn zoektocht hoe ik hiermee om moest gaan kwam ik tot de ontdekking dat er weinig hulp is voor naasten van verslaafde. Dat moest veranderen.

 

In mijn werk als familiecounselor werk ik samen met diverse klinieken, ook wordt ik door families rechtstreeks ingeschakeld. Dat zelfde geldt voor bedrijven en scholen. Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van ouders en naasten voor, tijdens en na het behandelingsproces van een verslaafde.

 

Zo kan ik de hulp bieden die mij ontbrak. Omdat ik als geen ander weet waar familieleden of vrienden doorheen gaan weet ik dat dat knap ingewikkeld en pijnlijk kan zijn.

 

Het is zo belangrijk om naasten mee te nemen in het proces, want de naasten zijn juist zo belangrijk voor het herstel van de verslaafde! Het vergroot de kans op langdurig herstel. Op die manier kunnen naasten hun dierbare verslaafde dus echt helpen!

Mijn missie is dat er meer aandacht komt voor de naasten en hoe zij hun dierbare verslaafde en zichzelf kunnen helpen! Voorlichting geven over verslaving en de impact die het op de familie, naasten en collega’s heeft vormt voor mij een enorme stimulans om meer bekendheid aan de problematiek te geven. Ik spreek regelmatig op scholen, gemeentes en in het bedrijfsleven.

bottom of page