top of page
Women Holding Hands

WHO WE ARE: CHARLOTTE

Ik ben Charlotte en ik ben verslaafd.

 

Verslaafd, dat blijf je je hele leven. Ook als je, zoals ik al 5 jaar in herstel leeft en clean bent. Verslaafd ben en blijf je en de ziekte zit er. Maar na 14 jaar hel en verdoemenis was ik wel toe aan iets beters. En mijn omgeving ook. Verslaving is ongeneeslijk, maar in tegenstelling tot andere dodelijke ziekten is er een behandeling die werkt (de 12 stappen).

Hardwerkend aan herstel, mezelf weer leren accepteren en waarderen en vertrouwen in een goede toekomst, voor mij, mijn gezin, familie en vrienden is waarnaar ik ben gaan handelen. En dat voelt goed!

 

In dat proces van herstel dank ik oprecht God, ik heb door het 12 stappen programma geleerd om vertrouwen te hebben. In mijzelf en anderen.Toen ik vroeger een enorme puinhoop van mijn leven maakte was er voor mij geen God, vertrouwde ik niets en niemand. Ik leefde van dag tot dag en er was maar 1 ding belangrijk en dat was mijn rietje en mijn coke.

 

De verslavingsziekte kreeg mij 5 jaar geleden op mijn knieën, ik was compleet op van de strijd, het vechten al 14 jaar lang. Ik wilde zo graag stoppen, maar het lukte maar steeds niet. Ik heb van alles geprobeerd en belandde uiteindelijk steeds weer in dezelfde ellende.

Unknown.jpeg

In 2017, was ik zowat een flatliner, begin dat jaar was ik al opgenomen in een kliniek, raakte daarna ervan overtuigd dat ik nog kon drinken. (zonder succes uiteraard). Het ging van kwaad tot erger. In de zomer raakte ik rockbottom. Ik zat ik zo diep, was letterlijk op. Ik zat alleen nog maar binnen met de gordijnen dicht. Ik was depressief en wilde dood.

 

Als door een engel geholpen was dit het begin van mijn herstel. Ik liet me opnemen in een verslavingskliniek in Zuid-Afrika… en daar is letterlijk mijn reis, mijn herstel begonnen.

 

Daar leerde ik het 12 stappen programma kennen en heb ik geleerd om hulp te vragen. Ik wist het niet meer, alles wat ik deed had nooit gewerkt. Ik leerde de Meetings kennen en voelde mij daar thuis, ik was niet zo gek als ik dacht, hier was ik met lotgenoten die hetzelfde hebben als ik. Ik heb er ook met name geleerd dat verslaving een ziekte is en dat ik een allergische reactie krijg als ik een stemmingsverandering middel tot mij neem. Ik stop niet meer, want dat kan ik niet. Op het moment dat ik de eerste oppak teken ik mijn doodvonnis. Mijn ziekte is dodelijk.

 

Toen ik dat begreep kon ik stoppen met vechten, ben ik in de overgave gegaan en heb mij overgegeven aan het 12 stappen programma. Ik ben gaan werken aan de stappen samen met mijn sponsor. En ik ben service op Meetings gaan doen en Ik merkte dat het werkte want ik bleef steeds langer clean. Nu ben ik 5 jaar clean en nuchter. Ik heb een prachtig leven in herstel met mijn droomman en ons lieve zoontje.

 

Ik zet me sinds enige tijd samen met mijn vader in met onze stichting A Better Place Foundation waar wij lotgenoten en anderen helpen. We bieden perspectief, geven ondersteuning en voorlichting. We willen meer bewustzijn creëren over de ziekte verslaving vanaf jongs af aan. Dat verdient specifieke aandacht. Denk aan projecten op scholen/sportverenigingen

.

Naast in gesprek gaan met jongeren, is het ook van groot belang om meer bewustzijn onder ouders te creëren. Mijn vader liep als een van de naasten van een verslaafde dochter tegen heel veel dingen aan en werd hierin niet goed begeleid. Dat kan en moet beter.

 

Onderweg komt de Foundation ook inspirerende ondernemers tegen die baanbrekend binnen de verslavingszorg actief zijn. Justin van Doorn Chef van Kitchen12foodtherapy. Samen zijn we bezig om met zijn Food Therapy dichter bij de kern te komen van verslaafden en hiermee nog meer mensen kunnen helpen. Voor meer informatie ga naar:

www.foodtherapybyjustin.com

bottom of page