top of page
Search
  • sophie425

Children of the Water en het verhaal van Jessie

Jessie is 5 jaar en al snel na de geboorte bleek dat haar pad anders zou verlopen.. Jessie kon tot haar derde jaar niet horen, ze reageerde niet op geluid. Wel op onze stem als haar ouders haar recht aankeken. Ze viel heel vaak, maar huilde dan nooit. Het verwerken van pijn en prikkels is heel anders dan wat je ziet bij “gezonde” kinderen. De diagnose van Jessie weten ze op dit moment nog niet. Jessie is een heel lief en sociaal kind. Iedereen is dol op haar en houdt van haar. Het moeilijkste van een kind zoals Jessie is dat ze niet in dien mate beperkt is, dat ze in bepaalde trajecten kan komen. Terwijl ze wel een grote ontwikkelingsachterstand heeft. Een speciaal kind dus. Haar ouders gingen op zoek naar een mogelijkheid waar Jessie mee kon doen met andere kinderen en gewoon kind (van 4) onder leeftijdgenoten kon zijn. Zo kwamen zij in contact met A Better Place Foundation. De stichting ondersteunde hun met een speciale zwemcursus bij Children of the Water. Dit is een cursus waar kinderen zichzelf leren redden als ze in het water vallen. Ze leren op hun rug te drijven en rustig adem te halen tot er hulp komt, zodat ze niet verdrinken. De enige plek waar Jessie een “gewoon” kind van 4 kon zijn, was in het water. De cursus heeft hun leven sindsdien compleet veranderd. De toegenomen hoeveelheid aan zelfvertrouwen die Jessie door het zwemmen heeft gekregen is met geen pen te beschrijven. Na de eerste paar dagen zwemmen begon ze woordjes te zeggen die ze nog nooit eerder had gezegd. Haar zwemjuf beaamde dat veel kinderen met minder ontwikkelde spraak door het zwemmen juist beter gingen praten.

Zelfs de logopedist waar Jessie onder behandeling is stond verbaasd. Jessie’s motoriek veranderde door het zwemmen. Het contact met haar onderlichaam was slecht, ze viel veel en durfde geen dingen te doen waarbij ze met haar voeten van de grond kwam. Na de eerste zwemcursus begon ze al veel meer van dit soort activiteiten te oefenen. Inmiddels heeft Jessie de cursus afgerond. Jessie, het meisje dat op alle vlakken vastliep, kan nu zelfstandig een paar meter naar de kant zwemmen. Met een lach op haar gezicht, Naast een beter contact met haar lichaam, kan ze zich met woorden duidelijk maken.

Wij hopen dat er meer ouders zijn die zich in ons verhaal herkennen. Die een kind hebben in een vergelijkbare situatie. Een kind dat ook gebaat kan zijn met een speciale zwemcursus bij Children of the Water. A Better Place Foundation is hier om kinderen te helpen met projecten uit het hart. Ken jij een kindje dat speciaal is en extra ondersteuning nodig heeft? Laat het ons dan weten en wellicht kunnen wij helpen!31 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page